‹ Ster van Bethlehem: Shekinah, de vuurkolomFrappr! map gemaakt ›
Sneeuw en regen (Job 37:6)
Gepubliceerd op 25-11-2005

Want Hij zegt tot de sneeuw: Wees op de aarde; en tot den plasregen des regens; dan is er de plasregen Zijner sterke regenen.

Job 37:6


Het KNMI heeft vrijdagmiddag een weeralarm voor zware sneeuw gegeven. Vooral in het zuidoosten en oosten van het land kan op veel plaatsen meer dan 3 centimeter sneeuw per uur vallen, liet een woordvoerder weten. Lokaal kan de sneeuwlaag 10 centimeter dik worden.
De Veluwe zijn vrijdagmiddag in verband met hevige sneeuwval enkele wegen afgesloten, waaronder de N310 Otterlo-Stroe en de N304 Otterlo-Apeldoorn.
Met andere woorden echt ouderwets Nederlands herfstweer, blijft het op andere plekken liggen, in Barneveld is het één grote drab.


In Job 37 spreekt Elihu over de grote daden van God zoals die te zien zijn in de natuur, Zijn geweldige stem in de donder, en als er sneeuw komt dan verbergen de dieren zich in hun holen. Bij ons thuis betekent dat de katten en de hond vechten om een plaatsje bij de kachel.
In vers 7 lezen we "dan ligt al het menselijk werk stil", en dat blijkt uit de eerste nieuwsberichten: Veel auto's hebben storingen aan de ruitenwissers of startproblemen, strooiwagens van Rijkswaterstaat (RWS) konden in Noord- en Midden-Limburg hun werk op de A2 tussen Kelpen en Weert niet doen omdat ze vastzaten in de file, het verkeer tussen Apeldoorn en Arnhem staat aan beide kanten vast. De hulpverlener kan ze niet of nauwelijks bereiken. De vraag is alleen hoeveel mensen hierin nog "de macht van God kunnen zien" (vs 7) en terugkeren naar de Hulpverlener.


Tags: Job, Meteorologie, Winter
Gerelateerde onderwerpen: Meteorologie, Winter

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen