‹ Ster van Bethlehem: Venus & JupiterZalving als eerbewijs ›
Muizenissen
Gepubliceerd op 19-12-2005

De blogger Tyler F. Williams heeft last van de mus musculus, de muis! Professor Joe Cathey heeft de oplossing: kaas op de grond leggen, zelf met een geweer stil gaan zitten tot ze verschijnen en dan schieten. Waarschijnlijk weet hij niet dat deze methodiek verfijnder werd toegepast in het boek "Dorp aan de rivier" van Antoon Coolen, daar gebruikte de dokter een mes die hij doeltreffend werpt naar dit ongedierte. Het kon dan ook niet uitblijven dat mensen in opstand komen. Onder de bibliobloggers werpt Jim West zich op als verdediger van deze muizen.

Toch bij deze een waarschuwing naar onze Amerikaanse broeders. We weten allemaal wat voor domino-effect dit heeft, enige weken geleden maakten we ons in Nederland al druk dat een mus (Passer domesticus) werd gedood, de politiek begon zich ermee te bemoeien, de mus zelf werd vereeuwigd in Wikipedia en heeft een eigen website gekregen. De dader zelf is beboet.

Gelukkig had Tyler hier toch een voorgevoel van en is de Bijbel gaan bestuderen. Ik adviseer hem dan ook de geschiedenis van de wonderboom van Jona te lezen, daar deze plant een goed middel is tegen deze muizenissen.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken