‹ Ster van Bethlehem: Politieke en culturele achtergrondenSter van Bethlehem: De Boodschap ›
Ster van Bethlehem: Bloggers
Gepubliceerd op 23-12-2005

Na een zoektocht naar artikelen over "de Ster van Bethlehem", bleek dat ook onder de verschillende bloggers er verschillende zijn die daar een of meerdere artikelen aan hebben gewijd. Hieronder een kort overzicht van een aantal welke ik heb gevonden.

Greg uit Egypte vraagt zich af wat de The "real" Star of Bethlehem is, terwijl Brad op zijn The Christmas 411 een compleet artikel heeft over genomen van Wikipedia. Anderen beperken zich tot alleen mooie plaatjes zoals Jim West, George Breed en Ed. Terwijl anderen zoals James Brush en Lil Kath aan eten en drinken denken.

Interessanter is de blog van Bill Petro die met zijn History of the Star verschillende aspecten van het kerstfeest behandeld inclusief achtergronden. Ook Dean Jorge Bocobo heeft een aardig artikel waar van alles bij elkaar wordt gehaald. Abranches D'Sylva behandeld de hypothese van de komeet Halley, terwijl Duncan Davidson de hypothese van de Shekinah aanhaald. Zie ook Koh Xuan Yang met zijn artikel over de wijzen.

Natuurlijk moeten we niet vergeten de discussie op de brief van Prof. Dr. Gerd Lüdemann welke door Jim West werd geplaatst op zijn blog Biblical Theology en welke verschillende vraagtekens stelt rondom de gebeurtenissen bij Christus' geboorte. Voor het volledige artikel verwijs ik naar Gerd Lüdemann's homepage: The Christmas stories are pious fairy-tales, verdere informatie is te vinden op de blog van Mark Goodacre. Ook Michael Bird geeft hier zijn mening over.

En zo zijn er nog veel andere bloggers die zich hebben gewijd aan het fenomeen "de Ster van Bethlehem".


Tags: Astronomie, Blogging, Kerst, Ster van Bethlehem
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie, Kerst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken