‹ Ster van Bethlehem: De BoodschapSter van Bethlehem: Ster van Vrede ›
Ster van Bethlehem: UX Ursae Majoris
Gepubliceerd op 25-12-2005

Een andere in de lijst van onwaarschijnlijke hypotheses is die dat de "Ster van Bethlehem" UX Ursae Majoris zou zijn. Deze theorie wordt beschreven door H. Peter Aleff in zijn boek "Cherubwheels".

UX Ursae Majoris is een variabele ster met nova-achtige verschijnselen in het sterrenbeeld Grote Beer (=Ursa Majoris). De ster is ontdekt in 1933 door de astronoom S. Beljawsky. Betreffende de aard van dit type variabele ster wordt verwezen naar het artikel "Variable Star Of The Season" van Kerri Malatesta en de verschillende referenties bij de bibliografie.

Volgens de schrijver maakt dit sterrenbeeld onderdeel uit van een groter geheel welke een Chrerub (=engel) moet voorstellen. De wijzen die deze "nova" zagen zouden hem dan in het zuiden van Arabië gezien hebben en de ster richting het noorden zijn nagereisd. Het verhaal zit vol met New Age en andere niet wetenschappelijke elementen dat het niet de moeite waard is om hier dieper op in te gaan. Het is gewoon een van de vele varianten op de "Ster van Bethlehem".


Tags: Astronomie, Kerst, Ster van Bethlehem
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie, Kerst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin