‹ Bijbels Grieks en Hebreeuws QuizenWeblog Jim West ›
de DaVinci Code voorbij
Gepubliceerd op 16-01-2006

Heerlijk een weekendje op Terschelling geweest. Daarbij hoort standaard een hoop boeken meenemen, weliswaar wordt de helft maar ingebladerd. Maar zeg nu zelf, een vakantie zonder boeken en stel je voor dat je nou net dat ene boek wil lezen en het ligt nog thuis.

Nu is het ook een vaste gewoonte om dan ook nog eens naar de boekwinkel te gaan, bij Formerum is er de boekenschuur boordevol met allerlei tweedehands boeken, een echte aanrader voor hen die naar Terschelling gaan. Helaas was deze, net als de vele restaurantjes, cafeetjes in januari dicht. In de winter is Terschelling echt uitgestorven. Dus gingen we uit arremoede maar naar Midsland waar ook een boekwinkel(tje) was.

Wat me verbaasde was de grote hoeveelheid pulp die daar te vinden was. Van de vijf rijen boeken, was er één die over Terschelling ging, één jeugdboeken de andere 3 gingen allemaal over boeken met New Age achtige trekken. De daVinci Code was natuurlijk ook in grote getale aanwezig naast verschillende werken welke we als een vervolg op dit boek konden beschouwen.

Is de daVinci Code al een grote onzin, die andere werken waren nog erger: Maria Magdalena zou met Christus zijn getrouwd, een ander deel ging erover dat Christus' dood slechts een verzinsel was vele eeuwen later door christenen werd bedacht, in "werkelijkheid" zou Hij naar India zijn gegaan en daar het evangelie hebben gebracht.

Wat me het meest verbaasde was dat er geen enkele Bijbel in de winkel te vinden was, blijkbaar is de (post-)moderne mens niet meer geinteresseerd in wat de Bijbel zelf zegt, maar alleen maar in ficties die nog slecht geschreven zijn ook.

Gelukkig konden we deze gebeurtenis wegdrinken bij een goed kop koffie met echt cranberry gebak. Uiteindelijk Terschelling is het land van de cranberry!!


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker