‹ Pasen: De DoornenkroonPasen: de geseling ›
Hazelelponi (1 Kr. 4:3)
Gepubliceerd op 13-02-2006

In de geslachtregisters van kronieken, voorafgaand aan het gebed aan Jabez vinden we een aantal namen van personen met vreemde namen. Ik heb me dan ook regelmatig afgevraagd of het gebed van Jabez niet te maken heeft met zijn voorgeslacht.

Een van de namen is Hazelelponi (1 Kr. 4:3), de dochter van Etam en zus van Jizreel, en Isma en Idbas. De naam Hazelelponi צְלֶלְפּוֹנִי betekent "de schaduw die naar mij kijkt" of "de schaduw op haar gelaat", van צֵלֶל en פָּנָה.

De betekenis van haar naam is het enige wat we over haar weten, ze was zeer waarschijnlijk belangrijk, omdat ze om een één of andere reden in de geslachtsregisters is opgenomen. Volgens een midrash zou ze de moeder van Simson (Juchasin, fol. 10. 2.), maar ook hier wordt weinig verdere uitleg over gegeven.


Tags: 1 Kronieken, Personen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Electronica algemeen