‹ Tatoeages in het vroege christendomGods zonen (Gen 6:4) ›
Stilte voor de storm
Gepubliceerd op 10-03-2006

Op mijn studeerkamer hangt een oude foto van het Harvard College Observatory uit 1873 van een aantal zonnevlekken. En daar gaat het nu om, op dit moment is er geen vlekje (sunspot) te zien. Verder zijn er ook geen zonnevlammen (solar flares) te zien. De zon is zo rustig als het maar kan zijn.

Zonnevlekken op 30 oktober 2003

Vandaag kondigde Mausumi Dikpati van het National Center for Atmospheric Research (NCAR) aan dat dit een stilte voor de storm is. Volgens haar zal "The next sunspot cycle will be 30% to 50% stronger than the previous one," als dat zo is dan zal deze erger zijn dan het historische zonnemaximum in 1958. In die tijd zag men 3 keer het noorderlicht in Mexico (Zie voor een beschrijving mijn blog "Ster van Bethlehem: Aurora Borealis"). Daarnaast waren er regelmatig radiostoringen en electiriciteitsstoringen.

Nu met al onze moderne technologie kan dit veel erger uitpakken: Bijna iedereen heeft een mobieltje welke hierdoor gestoord kan worden. Andere problemen zijn te verwachten met de diverse satelieten, naast te verwachten uitval van computers.

Voor meer informatie en achtergronden zie:


Tags: Astronomie
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker