‹ Aarde te klein voor GooglePasen: wereldse rechtbank ›
CHAG SAMEACH! HAPPY PURIM!
Gepubliceerd op 14-03-2006

Vandaag is het Purim, dus aardig om te kijken wat hierover is geschreven in de blogosphere:

Wil men een uitgebreidenere beschrijving dan die ik gisteren gaf, zie de Seek and Ye shall Find blog. Met de kortste beschrijving wat Purim is, komt Deb on the Web met: They tried to kill us, we won, let's eat.

Prophecy Today komt met het logische feit dat wereldwijd de Joden vandaag Purim vieren, terwijl Blog Appetit juist aangaf dat hij te weinig tijd had voor de voorbereidingen van de gerechten zoals de Eyes of Haman, terwijl Rabbi Seinfield de tafelgesprekken behandeld. Balashon geeft de betekenis van de diverse tafelgerechten zoals besumei en hamentaschen.

De Curious Jew heeft een aantal links naar de muziek die wordt gespeeld, incl. de dansende rabbi's. Zie hier voor meer blogs over Purim. Er is zelfs een complete blog gewijd aan Purim 2006, hoewel deze uitblinkt met slechts één kort artikel.

Update: Hoe kon ik de DailyHebrew blog over het hoofd zien: met Esther 3:1-4 en Purim (Esther 3:5-7).


Tags: Feesten

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel