‹ 2 Samuel 21 in de NBVWadi's ›
Jezus liep op ijs
Gepubliceerd op 04-04-2006

Ieder jaar zo tegen de tijd van Pasen, zijn er allerlei (pseudo)geleerden die menen voor alles een verklaring te hebben. Zo ook het artikel van een zekere Doron Nof "Jesus walked on ice, says study led by FSU scientist", zie ook het volledige artikel "Is there a paleolimnological explanation for ‘walking on water’ in the Sea of Galilee?" Met dank aan Jim West.

Overigens doet dit me denken aan een dominee en pastor uit Limburg die tot ergenis van het dorp grote vrienden waren en regelmatig gingen vissen. Een van de kerkleden wilde hier meer van weten en ging verscholen in het riet kijken. Tot zijn grote verbazing zag hij, dat op een gegeven moment de pastor opstond het water opliep en zijn dobber rechtlegde. na een tijdje zag hij ook de dominee opstaan en OOK het water oplopen en zijn dobber rechtleggen.
Het kerklid sprong op rende op het water af en zakte naar beneden, hij hoorde de pastor nog roepen: "Wel op de paaltjes letten!"


Tags: Meteorologie, Pseudowetenschap
Gerelateerde onderwerpen: Meteorologie, Pseudowetenschap

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs