‹ ZonsverduisteringCitaat van de dag ›
Egypte
Gepubliceerd op 12-04-2006

Het land Egypte wordt honderden keren in de Bijbel genoemd, en vanavond herdenken alle Joden de uittocht (Exodus) uit Egypte.

Egypte is een bizonder land, alles is geconcentreerd rondom de Nijl, de rest van het land is woestijn. Eeuwenlang was er een hoogstaande cultuur, het is dan ook niet verwonderlijk dat ook heden ten dage mensen naar Egypte gaan om de vele archeologische cultuurschatten van de oude Egyptenaren bezoeken.

En dat brengt mij op het punt waarom ik dit allemaal schrijf, de laatste tijd krijg ik veel links van een site, die het artikel "De Egyptische kalender (2)" van mij heeft overgenomen. Na deze site te hebben bekeken, bleek dat het gaat om een echtpaar die binnenkort voor een vakantiereis naar Egypte gaat en al verschillende maanden bezig zijn om zich voor te bereiden. Iedere dag komen ze met allerlei nieuwe zaken over Egypte, van de reeds genoemde kalender tot het voedsel wat de oude Egyptenaren eten. Al met al is deze blog van Andre en Ida (Reizen een microbe - Cruise Nijl - Egypte) een bezoek waard.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Miljoenen artikelen