‹ Pasen: De kruiswegCitaat van de dag ›
Citaat van de dag
Gepubliceerd op 14-04-2006

‘In dezelfde kringen waar jarenlang de kruisiging in gekuiste versie van de kansel klonk, waar Jezus werd voorgesteld als een softie en waar kunst op zijn minst als verdacht werd beschouwd, is het sinds kort modieus om gevoel voor artisticiteit te tonen en te benadrukken hoe gruwelijk het lijden van Christus werkelijk was. Dus mag in het kader van bijbelgetrouwheid en realisteitswaarde plotseling elk walgelijk detail worden uitvergroot, eindeloos worden ingezoomd op welke spijker die in Jezus’ handpalmen wordt genageld en kunnen geselingsscenes niet vaak genoeg in slowmotion worden vertoond. Dezelfde mensen die vinden dat foto’s van slachtoffers van aanslagen van 11 september uit ethisch oogpunt niet gepubliceerd mogen worden hebben geen moeite met deze film. Dan is er toch op zijn minst sprake van een blinde vlek of collectieve schijnheiligheid.’

Janneke Schuurman, VolZin

‘Hoe zouden we het vinden als we in deze proporties een marteling te zien kregen van iemand die recent overleden is. Zouden we dat niet onkies vinden, of op zijn minst smakeloos?’

Arie Kok, EO


Tags: Citaat

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs