‹ De PanterDe leeuw ›
George Brucks overleden
Gepubliceerd op 19-04-2006

Op 18 april is George Brucks, oud-directeur van Youth for Christ, op tachtigjarige leeftijd in zijn woonplaats Zeist overleden.

Brucks was tien jaar directeur van Youth for Christ Nederland (1965-1975) en daarna vijftien jaar directeur van Youth for Christ Europa (1975-1990). Een belangrijk rol speelde hij in de opbouw van de Nederlandse organisatie in de jaren zestig en zeventig. Onder zijn leiding kwam het werk voor jongeren in de koffiebars van de grond. Verder beijverde hij zich voor de binding van YFC met de kerken.

Maandag nam Brucks afscheid van ,,het publieke leven'' tijdens de reünie ter gelegenheid van 60 jaar Youth for Christ Nederland. Hij preekte nog regelmatig in tal van kerken. ,,Volgende maand zou hij zijn laatste preek verzorgen in de Oosterkerk in Zeist'', aldus voormalig YfC-staflid Arnold van Heusden, directeur van de Evangelische Alliantie. Ook was hij nog regelmatig actief voor Youth for Christ. ,,Hij hield bijvoorbeeld elk jaar een toespraak voor nieuwe jongerenwerkers'', zegt YfC-directeur Edward de Kam.

Volgens Van Heusden, die Brucks al bijna vijftig jaar kent, was wilde hij het evangelie zo goed mogelijk doorgeven aan jongeren. ,,Brucks was rusteloos op zoek naar middelen die werkelijk de booschap communiceerden. Ook kon hij zaken die nogal zwaarwichtig lagen in kerken relativerend benaderen waardoor uiteindelijk de kern er beter uitkwam.''

Sinds begin deze maand was Brucks ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij zou zijn lintje binnenkort uitgereikt krijgen.


Bron: Reformatorisch Dagblad, Nederlands Dagblad
Update: Memoriam gastenboek van YfC


Tags: Condoleance, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech