‹ Recht, opvoeding en voedselOpwekkingsliederen versus gezangen ›
Als de moederkerk zwanger wordt
Gepubliceerd op 05-05-2006

Van het Evangelisch Werkverband kreeg ik het volgende bericht:


ZATERDAG 13 MEI a.s. IS HET ZOVER: uit alle delen van Nederland trekken honderden mensen naar Hoogeveen, Zeist of Den Haag om de landelijke manifestatie van het Evangelisch Werkverband met als thema 'Als de moederkerk zwanger wordt' bij te wonen. Onze ervaring is, dat aan het einde van zo'n dag mensen bemoedigd en gezegend naar huis gaan, met nieuwe visie voor de opbouw van de plaatselijke gemeente.
Daarom zien we deze dag als een heel belangrijke impuls voor de kerk in haar geheel en voor mensen individueel.

Het is voor ons een bemoediging om te merken, dat het moderamen van de synode onze visie voor de missionaire uitdaging van de kerk deelt.
Het is een bemoediging om te zien hoe tientallen mensen al wekenlang druk zijn geweest met de voorbereidingen in de verschillende plaatsen.
Het is een bemoediging om te zien dat in alle plaatsen sprekers, workshopleiders, kinderwerkers enz. klaar staan.
Het is een bemoediging om te zien dat er meer dan 50 inzendingen zijn voor de 'droom-wedstrijd' over de missionaire uitdaging voor de moederkerk om dochtergemeenten voort te brengen.

Onzeker is hoeveel mensen er op de verschillende locaties zullen komen. Voor het eerst zijn er drie locaties in plaats van een. Er is geen opgave nodig voor deze dag. Iedereen kan zomaar komen. De dag is gratis.
Voor kinderen van 4 - 12 jaar is er een speciaal programma. We zouden het fijn vinden als mensen ons door een mailtje laten weten met hoeveel kinderen ze naar welke locatie komen: we willen er zeker van zijn dat er een spetterend programma voor hen is met voldoende medewerkers!
In totaal kunnen we op deze dag 1600 (!) mensen plaats bieden, dus er is ruimte, ook voor u!

Daarom deze laatste herinnering en uitnodiging: WE ZOUDEN HET GEWELDIG VINDEN ALS U DEZE DAG MET ONS WILT MEEVIEREN! En als u anderen wilt meenemen: Wie kunt u nog uitnodigen om met u mee te gaan a.s. zaterdag?
Want samen dromen we van de geestelijke vernieuwing van de Protestantse kerk in Nederland. Samen dromen we van een kerk, die relevant is voor de samenleving, uitnodigend voor nieuwe (groepen) mensen.
Hieronder geven we u nog een paar concrete gegevens.
Graag tot zaterdag!!

VOOR ALLE LOCATIES:

De dag duurt van 10 - 16 uur. Koffie en welkom vanaf 09.30 uur. Er zijn twee gezamenlijke bijeenkomsten, er zijn workshops met als thema's:
'De kerk naar buiten', 'Jezus centraal', 'Vernieuwing in de kracht van de Heilige Geest' en 'Als vrucht dragen pijn doet'.

Er is een kinderprogramma voor kinderen van 4 - 12 jaar. Er zijn informatiestands, er is ruimte voor ontmoeting, enzovoorts.

ZEIST: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44
(bus 56 vanaf station Driebergen/Zeist 09.19 uur -halte Amandelhof - 7 minuten lopen; bus 54 vanaf station Driebergen/Zeist 09.29 -halte ziekenhuis- 11 min. lopen; bus 56 vanaf station Amersfoort 08.29/09.29 -halte Weeshuislaan- 6 min. lopen)

Als sprekers zullen hier meewerken ds. Hans Eschbach uit Amersfoort (directeur van het Evangelisch Werkverband) en ds. Jelle de Kok uit Diever.

Aan de workshops wordt meegewerkt door ds. Wim Aanen uit Dordrecht, ds. Arenda Haasnoot uit Geldermalsen, ds. Gerhard Heeringa uit Harderwijk en ds. Willem Ferguson uit Ridderkerk. Voor de kinderen van 4 - 12 jaar is er een feestelijk programma met onder meer Benjamin's kindershow, een programma vol goochelkunsten en humor.

HOOGEVEEN: de Vredehorst, Zuidwoldingerweg 32
(vanaf station Hoogeveen: 09.01 bus 101; 09.10 bus 238 (richting Dwingeloo) 09.31 bus 31. Uitstappen bij halte Kerkboerderij; 2 min. lopen.)

Als sprekers zullen hier meewerken ds. Gert de Ruiter uit Monnickendam (tot voor kort was hij predikant in Musselkanaal) en ds. Menno Zandbergen, voorzitter van het Evangelisch Werkverband en predikant in Zevenhoven/Woerdense Verlaat.

Aan de workshops wordt meegewerkt door ds. Johan Menkveld uit Alteveer, ds. Robbert Jan Perk uit Hellendoorn, ds. Egbert Jans uit Pesse en ds. Henk Poot uit Oldemarkt. Voor de kinderen van 4 - 12 jaar is er een feestelijk programma met onder meer theater 'Relacts'.

's GRAVENHAGE: Pax Christikerk, Vlamenburg 4
(tramlijn 6 richting Leidschendam vanaf Centraal Station 09.10; 09.26; 09.41 stopt voor de deur van de kerk).

Als sprekers zullen hier meewerken ds. Hans Eschbach uit Amersfoort (directeur van het Evangelisch Werkverband) en ds. Peter Bakker, missionair wijkpredikant van de Pax Christigemeente.

Aan de workshops wordt meegewerkt door ds. Wim Aanen uit Dordrecht, ds. Arenda Haasnoot uit Geldermalsen, ds. Gerhard Heeringa uit Harderwijk en ds. Willem Ferguson uit Ridderkerk. Voor de kinderen van 4 - 12 jaar is er een feestelijk programma met onder meer Benjamin's kindershow, een programma vol goochelkunsten en humor.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel