‹ Nederland in top-20 Atheïstische landenKoning So ›
Conjunctie Saturnus & Mars
Gepubliceerd op 30-05-2006

Vorig jaar heb ik bij de behandeling van "de ster van Bethlehem" ook de theorie behandeld dat het om een conjunctie zou kunnen gaan. Binnenkort is er weer een conjuctie te zien aan de avondhemel die u niet wil missen.

Als eerste morgenavond ziet u op een rechte lijn Saturnus (recht onder de maan), Mars en Mercurius (net boven de horizon). Saturnus bevind zich dan in de sterrencluster "de Bijenkorf".

Een paar dagen later ziet u de planeten Saturnus en Mars naar elkaar toe gaan. En de planeet Mercurius is beter zichtbaar in het sterrenbeeld Gemini (Tweelingen). Als u nog nooit de planeet Mercurius heeft gezien is het de komende weken de gelegenheid om deze planeet die het dichtst bij de zon is te zien.

Halverwege juni is Mercurius helemaal goed te zien, terwijl de oplettende waarnemer zal opmerken dat de planeten Saturnus en Mars elkaar bijna raken.
Hoogtepunt is 17 juni wanneer de conjuntie plaatsvind, al met al een goede gelegenheid om 's avonds naar de westelijke hemel te kijken als u uw hand uitlaat. Of als u deze niet heeft, weer eens een wandeling te maken. Laten we hopen dat het weer opklaard en dat het niet het weer blijft van nu.

Bronnen:


Tags: Astronomie
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij