‹ Nieuwbouw kerken BarneveldJozua's lange dag (2) ›
Jozua's lange dag
Gepubliceerd op 27-06-2006

De afgelopen dagen heb ik naar aanleiding van "Jozua's lange dag" (Jozua 10:12-13) verschillende keren gemaild naar Prof. Dr. Claude Mariottini. Dit heeft geresulteerd in verschillende posts welke zijn geplaatst op de weblog van Mariottini.

ALs eerste wordt een algemeen overzicht gegeven in het artikel Rereading Joshua 10:12-13: The Long Day of Joshua waar zeer veel reacties op zijn gekomen, hierop is Mariottini verder gegaan in zijn artikel The Long Day of Joshua: In Search of Understanding - Part 1 waar wordt besproken of in het Hebreeuws nu staat dat de Zon "stil staat, niet bewoog" of dat deze "stil was" en daardoor niet zichtbaar was. In het laatste artikel The Long Day of Joshua: In Search of Understanding - Part 2 wordt besproken of dit "niet zichtbaar zijn van de Zon" werd veroorzaakt door een storm. In dit artikel wordt gewezen op hagelstenen die de Amorieten doodde, en dat dit geen meteorieten kunnen zijn.

Ik zal later deze week, in een artikel, zelf verder op dit onderwerp ingaan, voorlopig verwijs ik naar de verschillende bronnen en referenties (ze referenties, rechtsboven) die ik heb verzameld over dit onderwerp.

Opgeslagen onder: Zonstilstand (Jozua), Jozua 10:12 en 13


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel