‹ Hebreeuws (11)Bijbel en Copyright ›
Bijbels Hebreeuws lezen in groepsverband.
Gepubliceerd op 07-07-2006

Voor hen die al tijden op zoek zijn naar een Bijbelstudiekring of groep waar je gezamenlijk Bijbels Hebreeuws kan lezen wil ik wijzen op de Barneveldse vereniging "Da'at", deze vereniging ter bevordering van de kennis van bijbeltalen en - culturen, bestaat al sinds 1994.

De naam "Da'at" is ontleend aan Spr. 1:7 "De vrees des HEEREN is het beginsel der wetenschap." (lett. in het Hebreeuws "Da'at"). Hiermee is ook aangegeven vanuit welke basis het doel wordt nagestreefd, en van de cursisten wordt gevraagd didot t te respecteren. Dit doel, zoals vastgesteld in de statuten, is om de kennis van bijbeltalen en culturen te bevorderen. Daartoe worden o.m. cursussen voor belangstellenden in o.m. Bijbels Hebreeuws georganiseerd. Docent is Prof. Dr. Pieter A. Siebesma uit Barneveld.

Vanaf september 2006 worden er 3 leescursussen Bijbels Hebreeuws aangeboden, waaraan zo’n dertig cursisten hopen deel te nemen. Op de leeskringen worden met elkaar gedeelten uit het Oude Testament gelezen en vertaald. Qua achtergrond is het zeer divers. De meerderheid van de cursisten behoort tot de reformatorische kerken (vnl. Nederlands Hervormd (binnen PKN), Hersteld Hervormd, Gereformeerde Gemeente, Gereformeerd Vrijgemaakt en Nederlands Gereformeerd , Christelijk Gereformeerd en Oud Gereformeerd), anderen rekenen zich tot de evangelische beweging (Baptist, Vergadering van Gelovigen en Pinkstergemeente). Dat maakt de interactie vaak zo boeiend, maar ons gemeenschappelijke doel is om er achter te komen wat er staat en wat het betekent.

De cursussen zijn op:

Bent je geïnteresseerd in een eerstejaars cursus, mail rechtstreeks met Pieter A. Siebesma (pasiebesma at solcon dot nl) .


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs