‹ Hebreeuws (15)Israeli Bloggers ›
Spionage in de Bijbel
Gepubliceerd op 15-07-2006

Spionage is een van de oudste militaire activiteiten ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in het Oude Testament (Jozua 2-6) lezen dat de miltaire strateeg Jozua spionnen stuurt naar Jericho. In deze spannende geschiedenis lezen we dat deze spionnen ontdekt worden en dat ze achterna worden gezeten.

Ze vluchten naar een restaurant annex hotel met allerlei extra services met als eigenares, de van lichte zeden bekende, Rachab. Deze zich terdege van de politieke situatie bewust, besluit om deze spionnen te onderdak te bieden, of beter op het dak te verbergen. Door deze collaboratie met de vijand van Jericho, kon zij niet anders dan liegen tegen de soldaten die de spionnen zochten. Als beloning was in het vooruitzicht gesteld dat ze na de val in leven zou blijven en aldegenen die bij haar waren.

De spionnen geven tijdens hun rapportage de gebeurtenissen door aan Jozua en nadat de muren van Jericho door een aardbeving omvielen, werd een speciale militaire eenheid erop uitgestuurd om deze vrouw met haar familie te redden.


Opgeslagen onder: Jericho


Tags: Bijbelstudie, Oorlog
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie, Oorlog

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel