‹ 60 jaar voor herstel Galilesche bossenStoring website ›
Naturalisatiedag Feestdag
Gepubliceerd op 24-08-2006

Vandaag hadden we weer een nieuwe feestdag, nl. naturalisatiedag. Een dag waarop alle "nieuwe Nederlanders" mogen feestvieren dat ze eindelijk Nederlander zijn geworden. Dat dit tegenwoordig niet makkelijk is blijkt uit de vele hindernissen, zoals een inburgeringsexamen ed., die minister Verdonk op hun weg heeft gelegd. Vanaf oktober is deze feestdag trouwens een verplichting om bij te wonen, waardoor een nieuwe hindernis is bedacht. Komt men niet dan kan men alsnog geen Nederlander worden.

Dat veel mensen niet gediend zijn van deze nieuwe feestdag blijkt uit een enquete van knooppunt Kranenbarg waar maar liefst 56% kozen voor: "Hypocriet, nu lijkt het alsof ons land blij is met de nieuwe Nederlanders, terwijl veel anderen worden geweerd".

We moeten ons dan ook afvragen of het niet tijd wordt dat de regering zich bezig gaat houden met regeren en niet op kosten van ons belastingbetalers allerlei zinloze feestjes organiseerd.


Tags: Feesten

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL