‹ De Naardense BijbelHelft Nederlanders gelooft in God (2) ›
Helft Nederlanders gelooft in God
Gepubliceerd op 05-09-2006

Voor bijna de helft van de Nederlanders speelt God een rol in hun leven, maar steeds minder mensen hebben daarvoor de kerk nodig: twee op de drie Nederlanders noemen zich buitenkerkelijk. Twaalf procent gaat wekelijks naar de kerk. Daarmee neemt Nederland in Europa een middenpositie in. Dat blijkt uit het rapport Godsdienstige veranderingen in Nederland van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het onderzoek richt zich op de beleving van de christelijke godsdienst in ons land. Bijna twee op de drie Nederlanders (64 procent) vinden zich buitenkerkelijk. 42 procent is, al dan niet bewust, lid van een kerk. De helft van de Nederlanders denkt dat er leven na de dood is. Twee op de vijf Nederlanders geloven in de hemel.

Ontwikkelingen in het ledental van de Rooms-Katholieke Kerk en de kerken die vanaf 2004 de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) vormen, vergeleken met de omvang van de totale bevolking, 1947-2005

Vergelijking tussen het aantal leden van de twee grootste christelijke kerkgenootschappen en het aantal moslims en hindoes in ons land, sinds 1971


Bronnen:


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL