‹ CitaatOnline Bibles ›
Lokaal kerknieuws
Gepubliceerd op 26-09-2006

De Protestantse Kerk draagt in Garderen ,,vrijwel het hele vermogen'' van de Hervormde Gemeente over aan de Hersteld Hervormde Gemeente. Er is er een regeling in Zwartebroek-Terschuur. Daar gaat een deel van het hervormde vermogen naar de Hersteld Hervormde Gemeente. Dit is besloten door de zogeheten kleine synode van de Protestantse Kerk, die eind vorige week plaatsvond.

De regelingen zijn van protestantse zijde getroffen door de Commissie van Bijzondere Zorg. Die commissie is ingesteld om een eventuele boedelscheiding te regelen in plaatsen waar gemeenten of delen van gemeenten niet meegingen met vorming van de Protestantse Kerk in Nederland, waarin de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken (synodaal) en de Evangelische-Lutherse Kerk zich in 2004 hebben verenigd.

In Garderen is het overgrote deel van de hervormde gemeente niet meegegaan met de fusie. Zij zetten hun kerkelijke leven voort binnen de Hersteld Hervormde Kerk. ,,Om die reden is vrijwel het gehele vermogen, inclusief de pastorie en de begraafplaats, overgedragen aan de hersteld hervormden'', aldus een persbericht van de Protestantse Kerk. Het kerkgebouw en verenigingsgebouw De Rank zijn ,,voor een symbolisch bedrag van 1 euro per jaar voor 50 jaar in erfpacht gegeven aan de hersteld hervormden''. ,,De hervormde gemeente te Garderen behoudt de mogelijkheid de kerk op zondag te gebruiken voor de eredienst en het verenigingsgebouw doordeweeks.''

In Zwartebroek-Terschuur is ongeveer tweevijfde van de Hervormde Gemeente niet meegegaan met de fusie. ,,Aan de herstelde gemeente is zowel kerkrentmeesterlijk als diaconaal vermogen overgedragen'', deelt de Protestantse Kerk mee.


Bron: Nederlands Dagblad


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Baby & kinderkleding algemeen