‹ DierendagHet paradijs ›
Geen Nederlander meer ??
Gepubliceerd op 04-10-2006

Vandaag zag ik de nationale inburgeringstest en die eens gemaakt, het blijkt dat ik een 3,6 heb en dus niet ben geslaagd.

Blijkbaar ben ik "uitgeburgerd", want om deze inburgeringstest te halen moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Ik ben bijvoorbeeld een republikein en geen monarchist, betekent dat ik meteen een aantal vragen fout heb, of mijn principes moet laten varen.

Een andere moeilijke vraag is waar het frituurvet in moet, voor de zekerheid maar "chemisch afval" in gevoerd, maar nee dat moest nu in de biologische bak (waar het lekker kan aankoeken).

Ook als er in de straat een kleine is geboren bij die aardige buren waar je regelmatig een praatje mee maakt, mag je daar niet na een paar dagen langsgaan, stel je voor dat de sociale contacten te groot zouden worden. Nee lekker afstandelijk een kaartje sturen. Maar ja, als er een feestje wordt gehouden voor je 17-jarige dochter, dan moet je weer wel bij de buren langs om dat te zeggen, want je moet de sociale contacten wel goed houden, stel je voor dat ze last zouden hebben van lawaaioverlast (blijkbaar is de lawaaioverlast van een 17-jarige dochter echter dan als ze net is geboren).

Op de vraag hoe lang de treinreis van Amsterdam naar Enschede vulde ik 3 uur ( of meer, maar die optie was er niet) in, daar je als rechtgeaarde Nederlander rekening houdt met vertragingen, maar het bleek niet om de echte tijd te gaan, maar wat de reisplanner zegt.

Suggestieve vragen als "Welke voortuin is bij Nederlanders geaccepteerd?" zijn natuurlijk lasting, in de grote steden is het een geaccepteerd gegeven dat er een hoop herbruikbare spullen als wasmachines, fiets- en autoonderdelen liggen, naast de hoogst interessante onkruiden, in de rijke buitenbuurten (waar men een tuinman, sorrie hovenier in dienst heeft) ziet men standbeelden met een bordje erbij wat het is, naast allerlei genetisch bewerkte planten. Ik ben niet rijk, dus ook deze vraag al weer fout.

Wie meer wil weten over inburgering zie www.inburgering.net maar let er wel op dat je geen rechten kunt ontlenen aan de informatie die hier wordt gegeven.

Overigens de inburgering is echt Romeins (Hand. 22:26-28), je kon het kopen voor een groot bedrag kopen (dus ook toen was er al niets nieuws onder de horizon), of als je geluk had via je geboorte krijgen. Dus ik beroep me maar, net als Paulus, op mijn geboorterecht, wat dat ook waard moge wezen.


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker