‹ Athalia, de vrouw van JoramBijbelse tuinen ›
Naamloos vennootschap
Gepubliceerd op 14-10-2006

De Christelijke vakbond CNV, wil een christelijke feestdag inruilen voor een feestdag van een andere religie. Het frappante is dat het niet gaat om een kerst- of pinksterdag maar om Pasen. Pasen is het belangrijkste feest voor christenen omdat ze op die dagen de kern van hun geloof vieren, nl. de opstanding van Christus, de Zoon van God.

Deze zeer belangrijke dag willen ze inruilen voor het islamitsche suikerfeest. Dit suikerfeest is het einde van de Ramadan, een herdenkings-periode die wordt gehouden sinds de “slag bij Badr” (624). Deze slag, eigenlijk niet meer dan een overval van terroristen op een handels-karavaan, was een van de eerste in een rij van honderden bloedige veldslagen die door de moslims in de loop der jaren zijn gehouden. Volgens de koran zou een engel Djibriel hen bij deze slag hebben geholpen, in ieder geval met deze overwinning zou de koran zijn autoriteit hebben gevestigd en uit dankbaarheid zouden de moslims in de maand ramadan vasten.

Het is dan ook zeer frappant dat een christelijke organisatie als CNV zo'n belangrijke dag als Pasen wil inruilen voor een herdenkingsdag met zo'n bloedige achtergrond. Blijkbaar ziet de CNV Pasen niet meer als een Christelijke feestdag, ziet het de opstanding van Christus niet meer als kern van hun geloof. Hebben ze vanwege de potentiële islamitische leden het “Christelijke” veranderd in “gristelijke”. Het lijkt me dan ook logisch dat deze vakbond de C uit het naam weghaald en zich in de toekomst gewoon NV noemt, want zonder de kern van het geloof, is het een “naamloos vennootschap” geworden.

Update: NV is een Naamloze Vennootschap, ik heb bewust voor naamloos gekozen, omdat ze "naamloos" zijn geworden en niet zo zijn opgericht (volgens mijn weten is het een vereniging)


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel