‹ Een koninklijke bloemkoningin Esther ›
Geboren in Nederland, toch geen Nederlander?
Gepubliceerd op 30-10-2006

De absurditeit van de huidige wetregels groeit ten top. Een vijf maanden oude baby moet volgens de IND binnen 28 dagen op eigen beweging het land uit. Reden zou zijn omdat de vader niet vooraf het kind heeft erkend. Dit is echt grappig, want ik ben bij al mijn kinderen nog nooit vóór de geboorte naar het gemeentehuis geweest om ze aan te melden, dus blijkbaar kunnen mijn kinderen nu ook het land uitgezet worden omdat ik geen prenatale erkenning heb gedeponeerd bij de overheid.

Overigens wat voor consequenties heeft deze wetgeving, is prinses Margriet nu een Nederlandse of een Canadese? Tijdens de bezetting waren haar ouders uitgeweken naar Canada, en toen ze geboren werd, werd voor 1 dag de plek Nederlands grondgebied. Blijkbaar moeten we met dezelfde logica, alle plekken in Nederland waar "allochtonen" geboren worden plotseling buitenlands gebied.

Ik denk dan ook dat de huidige regeringsvorm in een zware postnatale depressie zit, of het zijn de weeën dat er een nieuwe regering aankomt. Echter een democratie waar men aan de zwakkere denkt (zoals men trouw op school leert) is het niet meer. Ook al spreekt de overheid nu over een misverstand, ik denk dat ze bedoelen dat er iets mis is met het verstand van de overheid.


Tags: Humor, Politiek, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs