‹ koningin EstherAkkadisch woordenboek online ›
Oorlogsmist
Gepubliceerd op 30-10-2006

"Lijken zijn een prooi voor de honden en vogels … strijders worden geraakt boven de neuswortel, onder de wenkbrauw, tussen kaak en oor, in de hals, in de zijde, in de blaas, in de bil, in hun scheen. … Achilleus ment zijn strijdwagen over de lijken, zodat de wagenbak besmeurd raakt met het bloed dat van de hoeven en velgen opspat."

Met deze indrukwekkende woorden van Homerus begint Jona Lendering zijn nieuwe boek Oorlogsmist, waarin hij vele legendarische krijgers uit de Trojaanse oorlog, de val van Nineve, de zeeslag bij Salamis, de belegering van Syracuse, Alexanders genocide in de Pubjab, Hannibals tocht over de Alpen, de slag in het Teutoburger Woud, politionele acties in Judea, een straatgevecht in Rome, de revolte van Bar Kochba en de ondergang van het Romeinse rijk behandeld. Op indringende wijze wordt de lezer meegevoerd in "the art of war".

In dit schitterende werk ziet de lezer de andere kant van oorlogsvoeren, de propaganda, de intrieste gebeurtenissen en wat de invloed van deze oorlogen was op geschiedenis van de mensheid. Voor een ieder die wat meer van geschiedenis wil weten is dit boek zeer aan te bevelen.

Titel: Oorlogsmist
Subtitel: Veldslagen en propaganda in de oudheid
Auteur(s): Jona Lendering
Uitvoering: Paperback, 250 bladzijden
ISBN: 90 253 3155 6
Normale prijs: € 19.95
Uitgeverij: Athenaeum-Polak & Van Gennep


Tags: Recensie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken