‹ Christenvervolging: IndonesiëTatoeages in het Nieuwe Testament ›
Tatoeages in het Oude Testament
Gepubliceerd op 18-11-2006

Tegenstanders van tatoeages halen meestal de bekende tekst in Lev. 19: 28 aan, waar wordt gesproken dat het verboden is om "een ingedrukt teken in je lichaam te maken". In de context blijkt echter dat er een speciale reden is: nl. je mag geen tatoeage maken omdat iemand gestorven is. Ook in andere teksten als Lev. 21: 5 en Deut 14: 1 lezen we over inkepingen en tatoeages en in diezelfde context. Een reden hiervan is dat men in de oudheid dit veelvuldig deed om de goden te vereren, en dit is verboden. Zo zien we bij Egyptische mummies van 4000 jaar voor Christus dat er tatoeages zijn aangebracht ter verzekering van een plaats in het hiernamaals, ter bescherming tegen boze geesten of ter afschrikking van vijanden, om door een moeilijke periode heen te komen zoals puberteit of zwangerschap, maar ook als een bewijs van bewezen moed. Om deze redenen waren er dan ook in het begin weinig Joden met tatoeages, toen de associëring met afgoderij naar de achtergrond verdween zien we in de eerste eeuwen van onze jaartelling dat Joden steeds meer tatoeages gingen aanbrengen.

ARCHAEOLOGY Magazine

Opgeslagen onder: Tatoeage


Tags: Tatoeage, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Tatoeage

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Boeken algemeen