‹ Tatoeages in het Nieuwe TestamentPolitiek en stemmen ›
Uitzetting heilige
Gepubliceerd op 20-11-2006

De afgelopen weken werden via diverse kranten grote massa's opgeroepen om zich afgelopen zaterdag te verzamelen in de buurt van het treinstation, om daar een illegale vreemdeling te beschermen tegen overheidsinstanties. Volgens een officiële mededeling van de politie wordt deze man verdacht van het lokken van kinderen, door het geven van allerlei kadootjes, volgens een ambtenaar van het gemeentehuis, die zich niet bekend wilde maken heeft deze man zich schuldig gemaakt van het ontvoeren van kinderen naar zijn verblijfplaats in Spanje.

Afgelopen zaterdag was Barneveld dan ook in rep en roer. Wegen waren afgezet, de bereden politie was overal aanwezig en overal stonden politieagenten paraat om deze allochtoon die in de trein zou zitten op te pakken. Toen de desbetreffende man, onder het gejuig van honderden sympatisanten uit de trein stapte, werd hij door de politie apart genomen om zijn papieren te controleren. Volgens ooggetuigen maakte hij een verdwaalde indruk. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van de juiste papieren en wat erger was er een dubbele nationaliteit op nahield. Hij verkondigde zelf dat hij uit Spanje kwam, maar volgens boze geruchten zou dit niet waar zijn en zou hij uit Myra in Turkije komen.

Nadat de politie grote hoeveelheden verdachte pakjes in de trein vonden is de explosievendienst ingeschakeld die niets konden vinden, ondertussen werd het onderzoek onmogelijk gemaakt door personen met een Afrikaans uiterlijk die de menigte bekogelde met zakjes snoepgoed en sinasappelen. Uit onderzoek van deze zakjes snoepgoed bleek dat hier geen drugs inzaten. Toen bleek dat deze Afrikanen zich dienaren noemden van deze vreemdeling, is de mogelijkheid geopperd of het hier niet ging om grootschalige mensensmokkel, temeer daar ook in andere plaatsen in Nederland deze plotseling opdoken. In de havensteden zag men verschillende boten met deze mensen binnenvaren. Daar deze sujetten zich ongeregeld gedroegen werd navraag gedaan of zij een inburgeringstest hadden ondergaan, wat niet het geval bleek.

Ook is een paard in beslag genomen, omdat deze mishandeld werd. Het arme dier werd gedwongen om zwaar bepakt bij nacht en ontij over daken te lopen, bovendien had het last van schimmel. Het paard is afgevoerd naar het slachthuis om afgemaakt te worden. Waarschijnlijk zal het vlees worden gebruikt voor menselijke consumptie.

Volgens een woordvoerder van minister Verdonk, wordt de man met zijn metgezellen zonder pardon voor 6 december dit jaar uitgezet. Asiel is volgens de woordvoerder niet nodig daar deze beleiders van het Roomskatholieke geloof niet vervolgd worden in hun land van herkomst (Turkije). Volgens de Europese regels zullen ze naar Spanje worden teruggestuurd waar hun asielaanvraag verder zal worden afgehandeld.


Tags: Humor, Sint Nikolaas, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs