‹ Synopsis: de eerste brief van JohannesASN bank contra Israël ›
En de sterren des hemels vielen op de aarde...
Gepubliceerd op 26-11-2006

En de sterren des hemels vielen op de aarde, gelijk een vijgeboom zijn onrijpe vijgen afwerpt, als hij van een groten wind geschud wordt.

Openbaring 6: 13


De Peekskill meteoriet raakte in 1992 een auto, nadat de meteoor eerst gefilmd was door 16 onafhankelijke videos. De grootte en het gewicht van deze meteoriet is vergelijkbaar met een bowlingbal. Hieronder nog een afbeelding van de meteoor.


Een meteoor is een stuk steen dat door de ruimte schiet, veelal afkomstig van kometen of planetoïden, zodra het de grond heeft geraakt wordt het een meteoriet genoemd. Dat een meteoor goed zichtbaar is komt omdat de meteoor door de wrijving met de bovenste luchtlagen verbrand en daardoor oplicht. Alleen meteoren met voldoende omvang vallen op de aarde, de meesten verbranden volledig.


Tags: Astronomie
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL