‹ Synopsis: de eerste brief van JohannesChristenvervolging: Pakistan ›
ASN bank contra Israël
Gepubliceerd op 27-11-2006

Vandaag stond in nieuw.nl dat de ASN Bank de banden verbreekt met de Franse multinational Veolia. De bank meldt maandag dat ze dat doet op verzoek van de rekeninghouders. Veolia is volgens de bank betrokken bij de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.

Veolia neemt deel in het project City Pass, dat in 2005 een contract afsloot met de Israëlische regering voor de aanleg van een sneltram in Jeruzalem. Deze verbinding zou over "bezette gebieden" gaan. Door deze actie wordt het standpunt van de ASN bank duidelijk, blijkbaar is het niet geoorloofd om te investeren in dit soort ontwikkelingen. Dat de economie hierdoor niet alleen in Israël maar ook in de zogeheten Palestijnse gebieden (lees Jeruzalem) bevorderd zouden kunnen worden doet niet ter zake.

Ik vraag me dan ook af wat de bank bedoeld met ethisch zaken doen, ik neem aan als een Arabier op het idee was gekomen om dezelfde tramverbinding in Jeruzalem aan te leggen het wel goedgekeurd zou zijn. Zie overigens hier waar de tramlijn komt te liggen.


Tags: Israël

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij