‹ Christenvervolging: ChinaPaulus, Sex en Huwelijk ›
Christenvervolging: Marokko
Gepubliceerd op 29-11-2006

Hoewel sommigen onderstaand artikel niet direct de noemer christenvervolging willen geven, heb ik toch besloten om dit te doen. Waarom? Als een land vindt dat niet in het openbaar over een geloof gesproken mag worden, dit geloof de staatsveiligheid moet aantasten. Is dit niet het geval dan is er geen sprake van geloofsvrijheid. Als mensen dan bovendien in de gevangenis worden gezet, dan begint dit op een lichte vorm van geloofsvervolging te lijken.

RABAT (ANP/EFE) – In het Marokkaanse Agadir is woensdag een Duitse toerist tot zes maanden cel veroordeeld omdat hij heeft geprobeerd Marokkaanse jongeren tot het christendom te bekeren. Dit is van bronnen bij justitie in het Noord–Afrikaanse land vernomen.

De 64–jarige man had jongeren op straat in gesprekken over religie verwikkeld en „boeken van christelijke missionarissen" uitgedeeld. De politie nam daarop een kijkje in zijn hotelkamer, waar nog meer missiemateriaal werd gevonden.

In het voornamelijk islamitische Marokko zijn andere godsdiensten toegestaan, zolang niet actief bekeerlingen worden geworven.

Bron: Reformatorisch Dagblad


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech