‹ Christenvervolging: PakistanStudiebijbel deel 3 is uit ›
onderzoek Dode Zee
Gepubliceerd op 10-12-2006

(Novum/AP) - Nederland betaalt mee aan een onderzoek naar het dalende waterpeil van de Dode Zee. Een gedeelte van de benodigde vijftien miljoen dollar die Jordanië, Israël en de Palestijnse Autoriteit nodig hebben voor het onderzoek, wordt gefinancierd door Nederland.

Afvaardigingen van de landen kwamen zondag aan de Jordaanse oever van de Dode Zee bij elkaar om het probleem van de toeristentrekpleister te bespreken.Een onderzoek moet uitwijzen of het bijvoorbeeld mogelijk is om water van de Rode Zee naar de Dode Zee over te hevelen.

Het waterpeil in de Dode Zee daalt met ongeveer een meter per jaar, als gevolg van verdamping en mogelijk door het verleggen van rivieren door Israël en Syrië. Als er geen actie wordt ondernomen is de Dode Zee, met daarin het zoutste water ter wereld, volgens geologen over vijftig jaar verdwenen.

Jordanië, Israël en de Palestijnse Autoriteit vroegen de Wereldbank vorig jaar om geld voor het onderzoek. Nederland, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten betalen een deel van de benodigde kosten voor het onderzoek.

Bron: Nieuws.nl, Haaretz


Tags: Dode Zee, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Dode Zee

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken