‹ Ster van Bethlehem: BileamDs. De Leeuw neemt afscheid van Lienden ›
Rama
Gepubliceerd op 25-12-2006

Het is een donkere avond, de straten zijn versierd met kaarsjes die zoals het hoort: branden in de nacht. Het is nacht, een vredige nacht, alle mensen zitten behaaglijk binnen. Ondanks winter sneeuw en ijs bloeien de bomen, want het aardse paradijs is vannacht gekomen. Herders, hoe! ontwaakt gij niet? Schouwt in't ronde, wat geschiedt! Hoort een stem van aardlingen, klonk door lucht en straten. Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap horen,. Hoe leit dezes kindeken hier in de kou Ziet eens hoe alle hunner ledekens beven. Ziet eens hoe dat het weent en krijt van rouw! Na, na, na, na, na, na, kindeken teer, Ei zwijg toch stil, sus, sus! En krijt niet meer Stille nacht, heilige nacht, alles slaapt, sluimert zacht, Er is een roos ontsprongen, uit ene bloedende stam Die naar profeten zongen: Een stem is in Rama gehoord, geklag, geween en veel gekerm; Rachel beweende haar kinderen, en wilde niet vertroost wezen, omdat zij niet zijn! O zegen de kind'ren veraf en dichtbij, Gij houdt van hen allen evenveel als van mij. Gij wilt, dat wij kind'ren al zijn wij nog klein, bij U in de hemel ook eens zullen zijn. 

Deze compositie van kerstliederen is opgedragen aan de 18.0000 vermoorde kinderen*), die dit jaar door abortus het kerstfeest niet mogen vieren. *) Volgens de officiële cijfers, andere gegevens gaan er van uit dat er tussen de 50.000 en 100.000 abortussen per jaar in Nederland zijn. Wereldwijd zijn er 50.000.000 abortussen.


Tags: Abortus, Algemeen, Feesten, Kerst
Gerelateerde onderwerpen: Abortus

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel