‹ Christenvervolging: ChinaBijbelrooster 2007 ›
Christenvervolging: India
Gepubliceerd op 02-01-2007

NEW DELHI - Christenen in India zijn afgelopen kerstdagen slachtoffer geworden van georganiseerde aanvallen van hindoe-extremisten. Dat stelt de AICC, de All India Christian Council, in een rapport. De christelijke raad AICC spreekt van haatcampagnes tegen christelijke minderheden door hindoe-extremisten en van misbruik van antibekeringswetgeving die ingevoerd is in staten waar de hindoepartij BJP aan de macht is. Overheden, de politie en justitiële organen hebben gefaald in de bescherming van christenen, aldus de AICC.

Zo meldt de raad dat in Raipur in de staat Chhatisgarh de avond voor Kerst een vijftigtal auto's door de straten reed, omroepend dat er geen kerstvieringen gehouden mochten worden. Christenen in het plaatsje Waithou Trongloubi kregen per brief hetzelfde te horen. Bovendien wordt melding gemaakt van dreigbrieven waarin christelijke families te verstaan is gegeven dat hun huis in brand wordt gestoken als ze niet verhuizen.

Ongeveer vijftig extremisten hebben een christelijk echtpaar in Lakarpur, Haryana, mishandeld, omdat het regelmatig de gemeente Nieuw Leven thuis te gast heeft. Het paar mocht geen onderdak meer bieden aan erediensten, anders zouden alle gemeenteleden gedwongen worden de namen van Hindoe-goden op te zeggen.

Bron: Nederlands Dagblad


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken