‹ Christenvervolging: EthiopiëDe ark van Noach (2) ›
Driekoningen
Gepubliceerd op 06-01-2007

De tijd vliegt voorbij, het is al weer driekoningen, vorig jaar heb ik al een keer geschreven over het ontstaan van deze feestdag, en ga dat deze keer dan ook beslist niet doen. Interessant blijft de vraag echter wie deze wijzen nu waren, en er is dan ook een uitgebreide literatuurlijst die over dit onderwerp gaat.

Ieder jaar zien we dan ook op de verschillende blogs allerlei artikelen, meestal beperken deze zich tot wat algemene kennis en men gaat er niet dieper op in. Op de weblog van journalist Thomas Erdbrink "Onze Man in Iran" staat vandaag een zeer interessant artikel over Driekoningen die beslist de moeite waard is om te lezen. Temeer daar in het artikel goede links naar achtergrond informatie zijn.

Opgeslagen onder: Magoi


Tags: Kerst, Ster van Bethlehem, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Kerst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs