‹ Studiebijbel deel 3Biblical Studies Carnival XIV ›
Afschaffing van de zonde
Gepubliceerd op 27-01-2007

De theologe Ria Kuijper-Versteegh stelt in het blad Wegwijs voor om het leerstuk van de zonde af te schaffen omdat "Het functioneert toch niet".

Ze vervolgt met "Zelfs in de kerk kom ik ze opvallend weinig tegen. Je vangt weleens wat op over iemand die zich misgaan heeft, maar dat is altijd uit de tweede hand. De meeste gelovigen maken geen fouten, laat staan dat ze zonden doen. Als er al iets mis gaat, komt het door anderen die veel fouter zijn. Of ze hebben de natuurlijke gebreken die aan het mens-zijn kleven. Ze zijn nu eenmaal zo, daar kun je niets aan doen. Het is nogal overdreven om dat zonde te noemen. Het schijnt trouwens dat Jezus sowieso alles vergeeft."

Hierbij gaat ze wel zeer kort door de bocht, als ze de Bijbel er op zou naslaan, dan zou ze gelezen hebben dat alle mensen gezondigd hebben (Romeinen 3: 9-10), dat iedereen fouten maakt, "er niemand is, die goed doet, zelfs niet één" (vs. 12). Het is dan ook verwonderlijk dat ze dan wel eens de geruchten heeft gehoord dat iemand dat iemand iets heeft misdaan, maar zelf nog nooit zo iemand heeft ontmoet. We hoeven maar de verschillende christelijke kranten als Uitdaging, het Reformatorisch en Nederlands Dagblad er op na te slaan of we lezen van christenen, zelfs dominees en voorgangers die zich misdragen en grove zonden begaan. Ook dichter bij huis, ik kijk dan naar mij zelf, maak dagelijks fouten, mis dagelijks mijn doel en ben daarom een zondaar. Om die reden is Christus voor ons gestorven, wij zelf zijn niet in staat om zonder zonde te leven, we zijn zelfs niet eens in staat om ons aan de wet te houden (Galaten 3: 10), om die reden heeft Christus ons verlost (vs. 13)

Omdat Christus nu voor onze zonden is gestorven is dan ook geen vrijbrief om dan maar te zondigen, want Christus vergeeft het ons wel. In Galaten 5 wordt hierover gesproken, wie met Christus wil leven, moet met zijn zonden afrekenen (vs. 23) en volgens Zijn Geest leven (vs. 25).

Bron: Nederlands Dagblad

Opgeslagen onder: zonde


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs