‹ Biblical Studies ResourcesChristenvervolging: Eritrea ›
Christenvervolging: Oezbekistan
Gepubliceerd op 23-02-2007

Twee leden van een pinkstergemeente in Noordwest-Oezbekistan -waar elke protestantse activiteit illegaal is- wacht een proces wegens „illegale godsdienstige handelingen.”

De twee, Makset Djabbarbergenov (26) en Salauat Serikbayev (32), kunnen elk vijf jaar gevangenisstraf tegemoetzien, zo meldde de Noorse nieuwsdienst Forum 18. Het bureau van de aanklager weigerde tegenover de nieuwsdienst in te gaan op de zaak.

Elders in Oezbekistan wacht de protestantse voorganger Dmitry Shestakov een proces. Hij werd op 21 januari gearresteerd door de geheime politie NSS en zit nog altijd vast.

De Kazachse protestantse voorganger Rishat Garifulin, die een bezoek bracht aan Oezbekistan, werd enkele dagen geleden eveneens opgepakt door de NSS, maar is weer vrijgelaten, aldus Forum 18.

De nieuwsdienst meldt verder dat de politie in Zuidwest-Oezbekistan bij een inval in een privéwoning zes protestanten heeft gearresteerd. Daarnaast nam zij een Bijbel in beslag, twee cassettebandjes en drie christelijke boeken in de Kazachse taal. „Zulke lectuur, inclusief de Bijbel, wordt doorgaans verbrand.”

Bron: RD


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel