‹ Kind soldatenFlavius Josephus ›
Jonge ouders
Gepubliceerd op 06-03-2007

In mijn vorige post had ik al aangehaald dat verschillende jongeren een leidinggevende rol hadden in militaire zaken. In mijn zoektocht bleek dat het in de oudheid ook niet vreemd was als een jongeling een leidingevende functie in de regering had, of zelfs koning was, we kunnen hierbij denken aan Josia die al op zijn achtste koning was (2 Kon 22:1) en Azaria die 16 jaar oud was (2 Kon 15:2).

Wat mij verbaasde was dat verschillende van deze jongelingen ook zeer vroeg getrouwd waren en zelfs kinderen hadden. Een voorbeeld is Amon die op zijn 22ste koning werd van Juda en deze 2 jaar regeerde. Hierna werd hij opgevolgd door zijn zoon die 8 jaar oud was. Een snelle rekensom leert dat Amon op 15 jarige leeftijd al vader werd en dus reeds op zijn veertiende trouwde (2 Koningen 21:19; 22:1).

Ook zijn zoon Josia was al vroeg vader, van hem lezen we dat hij 8 jaar oud was toen hij aan de macht kwam en vervolgens 31 jaar regeerde, daarna volgde zijn zoon Joahaz hem op die toen 23 jaar oud was (2 Kon 22:1; 23:31). Hieruit blijkt dat Josia reeds op zijn 16de vader was.

Opgeslagen onder: Amon, Josia


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen