‹ Biblical Studies Carnival XVIDe ark van Noach ›
Racisme
Gepubliceerd op 02-04-2007

Vandaag kreeg ik een emailtje met daarin de volgende opmerking:

Wat mij heel erg verontrust is dat in het westen het idee postvat dat het Arabische antisemitisme een gevolg is van de bezetting, terwijl het vaststaat dat het islamitische antisemitisme aan Hitler is ontleend. Piet van de Horst mocht het niet hardop zeggen en vorige week was er een tweede incident in Leeds, waarover Max Pam laatst even kwaad als interessant schreef.

Voor hen die het vergeten zijn, Piet van de Horst wilde - in zijn afscheidscollege - iets zeggen over het antisemitisme in islamitische landen, maar het universiteitbestuur censureerde zijn toespraak.

We kunnen ons nu afvragen of deze censuur terecht is of niet, beter is om eens naar de feiten te kijken. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Nederlandstalige website van Radio Islam, welke volgens eigen zeggen "werkt voor betere relaties tussen het Westen en de Islamische Wereld. Radio Islam is tegen iedere vorm van racisme, tegen iedere vorm van discriminatie van mensen gebaseerd op hun huidskleur, godsdienst of etnische achtergrond", lezen we verder dan valt op dat ze direct tegen iedere vorm van Jodendom zijn. Zo wordt op de voorpagina al direct verkondigd dat "het Wereld Zionisme, vandaag de laatst overgeblevene racistische ideologie, en de staat Israël de laatste buitenpost van "Apartheid" in de wereld" is. Bekijken we de site verder, dan zien we dat door middel van allerlei leugens ze dit standpunt proberen te bewijzen. Zo zou er geen holocoast zijn, citaten uit de Talmud worden uit hun verband gerukt en zelfs het boek "Mein Kampf" van Hitler is te lezen, daarnaast is er een aparte pagina gewijd met allerlei cartoons waarop de Joden/Israëliërs belachelijk worden gemaakt. Voor meer voorbeelden zie de website Internet Haganah, die gewijd is om wereldwijd antisemitisme op het internet te detecteren, deze heeft bijna dagelijks nieuwe meldingen (lees websites) over antisemitisme, zonder uitzondering allemaal van islamitische oorsprong.

Terugkomend op de opmerking die ik in mijn emailtje ontving, helaas wordt dit niet al te vaak hardop gezegd, heel soms zijn er roepers in de woestijn die hier even melding van maken. Zo'n iemand is Daniël Belinfant die op Frontaal Naakt eind vorig jaar nog schreef: "Ik twijfel er niet aan dat de Arabieren antisemitische sentimenten koesteren. Ik twijfel er niet aan dat ze smerige methoden gebruiken." Het is mijns inziens ongehoord dat er nog steeds gecensureerd wordt zodra er sprake is van antisemitisme.

Mocht men geschokt zijn van de inhoud van sommige links, in Nederland is het gelukkig nog mogelijk om hier melding/aangifte van te maken op www.meldpunt.nl.


Tags: Antisemitisme
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech