‹ Christenvervolging: TurkijeHorologium Augusti ›
Christenvervolging: Engeland
Gepubliceerd op 03-04-2007

Een kwart van de christenen in Groot-Brittannië voelt zich op de werkplek vanwege zijn geloofsovertuiging gediscrimineerd.

Eén op de drie Engelse christenen vindt dat de media het christelijk geloof vaak in een kwaad daglicht stelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse omroep BBC.

Het onderzoek werd gehouden onder 600 christenen. Onderzoeksleider Malcolm Duncan zegt dat christenen in Groot-Brittannië meer discriminatie ondervinden dan aanhangers van andere godsdiensten.

Anne Widdecombe, Brits parlementariër voor de conservatieven en zelf rooms-katholiek, zegt in een reactie dat christenen zich bewust dienen te zijn van hun plaats in de samenleving. Ze vindt dat christenen zich meer te weer moeten stellen tegen discriminatie door Britse media.

Robbert Piggott, redacteur religie bij de BBC, stelt dat een dergelijk hoge mate van discriminatie van christenen een aantal jaren geleden ondenkbaar zou zijn geweest.

De anglicaanse bisschop van Bolton, David Gillett, verwacht dat door het BBC-onderzoek het thema religie en geloofsovertuiging in de samenleving meer aandacht zal gaan krijgen.

Bron: RD


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs