‹ De ark van NoachChristenvervolging: Engeland ›
Christenvervolging: Turkije
Gepubliceerd op 03-04-2007

De Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM) maakt zich zorgen over het volgens haar toenemende geweld tegen de nog overgebleven Aramese christenen in Turkije.

Dat schrijft de organisatie in een brief aan de Tweede Kamer. De laatste tijd worden prominente leden van de Aramese christenheid in Tur Abdin (Zuidoost-Turkije) vaker doelwit van grof geweld, intimidaties en bomaanslagen, aldus de ABM.

Zo werd zaterdagnacht een bomaanslag gepleegd op Yusuf Türker, voorzitter van de Raad van Kerken van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Midyat. Hij, zijn vrouw en zes kinderen ontsnapten aan de dood. De granaatbom ontplofte in hun tuin, op 20 à 25 meter afstand, terwijl zij sliepen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Op 31 augustus 2006 werd, schrijft de ABM, ook al een bomaanslag gepleegd op de voorzitter van de Aramese vereniging in Ausburg (Duitsland), Gebro Seven. Deze was een aantal weken op vakantie in zijn geboorteplaats, Midyat in Tur Abdin, de bakermat van de Aramese christenen. Op het moment van de aanslag was hij echter niet thuis. Ook van deze daders is tot op heden onbekend wie zij zijn, aldus de ABM.

Bron: RD


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel