‹ Online boekenBiblical Studies Carnival 18 ›
Cat-astrofe
Gepubliceerd op 31-05-2007

"een luipaard waakt tegen hun steden"

Jeremia 5:6

Vorig jaar schreef ik al over de Panter (Panthera pardus), maar ik wil jullie niet onthouden wat de in Israël wonende Nederlandse woestijngids Arthur du Mosch van de week meemaakte en wat we met recht en cat-astrofe kan noemen.

Midden in de nacht werd hij luidruchtig gewekt door zijn hond en hij zag een groot dier langs zijn bed slippen en hun kat grijpen. Het bleek een panter, ook wel luipaard genoemd, te zijn. De man bedacht zich geen moment, sprong uit bed en gaf de luipaard een klap op de nek, greep hem vervolgens in zijn nekvel en trok hem met een ruk naar zich toe. Zijn gezinsleden waarschuwden de parkwachters van omliggende natuurreservaten. Die kwamen (pas) na twintig minuten. Daarna hield De Mosch de panter nog eens twintig minuten vast. In die tijd was zijn zoon alert genoeg om een paar foto's te maken.

Normaal is dit meer iets voor de Simsons of de helden van koning David, maar in dit geval was het dier reeds verzwakt en dat wat één van de redenen dat De Mosch hem de baas kon blijven.

De gebeurtenis maakte hem meteen wereldberoemd. Voor een interview over deze gebeurtenis zie het artikel van Alfred Müller en wie meer wil weten over De Mosch zelf zie hier.

Update 6 juni 2007: De panter is te ziek om weer terug gezet te worden in het wil. Bron Ha'aretz

Opgeslagen onder: Panter


Tags: Israël

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Boeken algemeen