‹ Wee u...Computer Evangelisten ›
Het Nieuwe Jeruzalem
Gepubliceerd op 11-06-2007

In Hebr 12:22 wordt voor het eerst melding gemaakt van het hemelse Jeruzalem, in Openbaring 3:12, 21:2 en 10 lezen we dat dit Nieuwe Jeruzalem uit de hemel zal neerdalen.

Volgens de verdere beschrijving zien we dat de stad gebouwd is uit zuiver goud en doorzichtig als glas. De muur bestaat uit doorschijnend edelgesteente, uit kristalheldere diamant en gebouwd op een fundering van 12 lagen welke versierd zijn met allerlei dure edelstenen zoals, Jaspis, Saffier, Chalcedon, Smaragd, Sardonix, Sardius, Chrysoliet, Beryl, Topaas, Chrysopaas, Hyacint en Amethyst. Uit een verdere beschrijving blijkt dat de poorten zijn gemaakt uit een parel.

Naast deze beschrijving valt nog een ding op, de afmetingen, deze zijn gigantisch. In vers 16 lezen we dat de hoogte, lengte en breedte gelijk zijn en 12.000 stadiën zijn en dit wordt gedragen door een fundament van 144 ellen dik. Gaan we deze oude lengtematen omrekenen dan komen we uitgaande dat een stadie ongeveer 175 meter is (in werkelijkheid varieert een stadie per land, zo is een stadie in Griekenland 192.2 meter en in Mesopotamië 148.5) dan komen we op een lengte, breedte en hoogte van 2100 kilometer. Ook het fundament blijkt enorm te zijn. Ook hier weer uitgaande van 44 cm tot 68 cm moet deze tussen de 64 en 97 meter dik zijn.

Om te beseffen hoe gigantisch deze afmetingen zijn heb ik een tweetal afbeeldingen gemaakt. Als eerste de Aarde en de Maan met een projectie op schaal van het Nieuwe Jeruzalem.

Op de volgende afbeelding is een projectie van de oppervlakte van deze stad weergegeven. Steden als Ankara in Turkije en delen van Cyprus zouden nog bedekt worden, als we het centrum in het "oude" Jeruzalem in Israël zouden plaatsen.

Los van het feit dat er misschien twijfel is over de lengtematen, de afmetingen zijn gigantisch. En ook vanuit bouwkundig oogpunt lijkt het misschien onmogelijk, maar we moeten bedenken dat Johannes geen bouwkundige was en dat de beschreven bouwmaterialen er alleen maar op leken.

Opgeslagen onder: Nieuw Jeruzalem


Tags: Atlas
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij