‹ Computer EvangelistenDemonen in het Oude Testament ›
Het Nieuwe Jeruzalem (2)
Gepubliceerd op 12-06-2007

Gisteren schreef ik al over de gigantische afmetingen van het "Nieuwe Jeruzalem" en een lezer merkte al op dat de oppervlakte gelijk zou zijn als in de belofte aan Abraham gegeven (Gen 15: 18), zover ik echter de tekst interpreteer is dit gebied slechts de helft van de oppervlakte van het Nieuwe Jeruzalem, volgens mijn afbeelding is te zien dat ook grote delen van Turkije en de Middellandse Zee dan bedekt worden.

In ieder geval is het leuk als mensen nadenken over de impact van deze stad en er zijn dan ook verschillende theorieën bedacht. Zo kwam ik een artikel in Nature (December 19, 1907, pag. 163) tegen van een onbekende auteur (dan kon toen nog) die reageert op een zekere dominee G.B. Berry die dacht dat het Nieuwe Jeruzalem nu al bestaat en zich bevind op het onzichtbare gedeelte van de Maan en wel in de vorm van een piramide. Terecht merkt deze onbekende schrijver op dat dit een onmogelijkheid is, in verband met de zwaartekracht die de Maan dan op de Aarde zou uitoefenen (Voor het gehele artikel zie hier) en dat het alleen al om die reden naar het rijk der fabelen moet worden verwezen. Tegenwoordig zijn er, dankzij de ruimtevaart, ook foto's gemaakt van het onzichtbare gedeelte van de Maan en zoals te verwachten viel is daar geen piramide te vinden.

De onzichtbare kant van de Maan
(c)
NASA

Overigens is er in ons zonnestelsel, sinds 23 december 2003, wel degelijk een "hemels" Jeruzalem te vinden, zie mijn eerdere artikel hierover.

Opgeslagen onder: Nieuw Jeruzalem


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen