‹ Christenvervolging: GazaHet getal PI in de Bijbel ›
Nieuwe cursussen Hebreeuws
Gepubliceerd op 18-06-2007

Voor hen die reeds enige kennis hebben van het Bijbels Hebreeuws en geïnteresseerd zijn om deze kennis uit te breiden is er de volgende uitnodiging:

INFORMATIE over de cursussen BIJBELS HEBREEUWS
van het INSTITUUT DA'AT te Barneveld

Dit instituut gaat uit van de vereniging "Da'at", vereniging ter bevordering van de kennis van bijbeltalen en - culturen, gevestigd te Barneveld, Weth. Rebellaan 8, 3771 KA Barneveld, tel. 0342-418187; email: pasiebesma at solcon dot nl en is opgericht in Barneveld op de eerste bestuursvergadering op 11 augustus 1994.

De naam "Da'at" is ontleend aan Spr. 1:7 "De vrees des HEEREN is het beginsel der wetenschap." (lett. in het Hebreeuws "Da'at"). Hiermee is ook aangegeven vanuit welke basis het doel wordt nagestreefd, en van de cursisten wordt gevraagd dit te respecteren. Dit doel, zoals vastgesteld in de statuten, is om de kennis van bijbeltalen en culturen te bevorderen. Daartoe worden o.m. cursussen voor belangstellenden in Bijbels Hebreeuws en Bijbels Aramees georganiseerd. Als docent is hieraan verbonden: prof. Dr. Pieter A. Siebesma uit Barneveld.

Aankomend september zullen er drie cursussen Bijbels Hebreeuws worden aangeboden, alle drie leescursussen, waarvoor enige kennis van het Bijbels Hebreeuws is vereist en waarop we met elkaar gedeelten uit het Oude Testament lezen, vertalen en bespreken.
Er is een cursus op de maandagmiddag (om de twee weken om 14.00 uur in Voorthuizen), en twee cursussen op de maandagavond en de dinsdagavond (om de twee weken om 20.00 uur in Barneveld). Het is de bedoeling om hetzij vanaf januari 2008, hetzij vanaf september 2008 een beginnerscursus Bijbels Hebreeuws in Lunteren te organiseren.

Voor meer info mail: Pieter A. Siebesma pasiebesma at solcon dot nl


Uit eigen ervaring weet ik dat deze cursussen niet alleen leerzaam, maar ook enorm gezellig zijn. Een besliste aanrader.


Tags: Hebreeuws
Gerelateerde onderwerpen: Hebreeuws

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken