‹ Christenvervolging: GazaSamenwerking CVB en CHE ›
Het papiervisje
Gepubliceerd op 19-06-2007

Vandaag stond in verschillende kranten dat het papiervisje in opmars is. Het papiervisje (Ctenolepisma longicaudatum) is een insect en richt vooral schade aan papier aan. Vooral oude papiersoorten zijn geliefd.

Dus een groot gevaar voor bibliofielen zoals ik, het advies om alle boeken (ongeveer 150 strekkende meter) te controleren is onbegonnen werk. Vandaar mijn advies om verschillende steekproeven te nemen en alle waardevolle oude boeken hermetisch te verpakken in plastic. Is het een ware plaag dan kan men het met CO2 laten behandelen.

De grijze papiervisjes worden een half tot twee centimeter groot.

(c) Mega Des

Bronnen:

Nieuws.nl

RD


Tags: Algemeen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs