‹ Website nieuwsrabsaris Nebusarsechim ›
De Ware Kerk
Gepubliceerd op 11-07-2007

De Rooms Katholieke kerk heeft de Congregation for the Doctrine of the Faith gepubliceerd, waarin nog eens duidelijk wordt aangegeven dat zij de "enige en ware" kerk zijn. Hiermee wordt dus expliciet aangegeven dat alle andere kerken niet de ware kerk zijn.

Toen ik dit las moest ik meteen denken aan het feit dat het juist de Rooms Katholieke Kerk was die de Bijbel verbood. Ik kan me niet voorstellen dat een kerk die beweert God te volgen, zijn volgelingen verbied om kennis te nemen van die God.

Ook hun overige houding ten opzichte van het Christendom is zeer obscuur. Bijvoorbeeld wat moeten we denken aan de pauselijke titel "plaatsbekleder van Christus". Sinds Innocentius III was deze titel niet meer voldoende, de pausen namen de plaats van Christus zelf in door, zoals Augustinus Triumphus het stelde, "Hij is zoals Christus de Bruidegom van de Kerk, hij oordeelt de hele wereld en kan door niemand geoordeeld worden". In een uitgave van de Extravagantes uit het jaar 1584 komen we de titel "Dominum Deum nostrum Papam" ofwel "Here God de Paus" tegen, de paus verklaart op dat moment dus dat hij god is.

Daarnaast kan ik me niet één paus herinneren die voor onze zonden is gestorven? Wel ken ik verschillende pausen, die voor veel geld "aflaten" verkochten, waarmee de zondige christen dan zijn zonden (of die van anderen) kon loskopen. Hieruit zou ik aan de hand van de Bijbel eerder concluderen dat ze de afgod Mammon volgen, want in de Bijbel lees ik dat je niet door geld, materieel, goede werken of wat dan ook je zonden kwijt kan raken, maar alleen door Christus die juist hierom voor ons is gestorven.

Als de Rooms Katholieke kerk dan de "Ware Kerk" is, dan blijf ik liever geloven in een kerk die toestaat dat we het Woord van God mogen lezen, dan blijf ik liever bij een kerk waar niet een sterfelijke "here god de paus" het hoofd is, maar waar Christus het hoofd is, blijf ik liever bij een kerk waar ik niet alleen via een priester met God kan communiceren, maar waar ik rechtstreeks met God kan praten.

Zie ook de reacties van John Hobbins, Jesus Creed en Claude Mariottini over dit onderwerp.
Bronnen: RD, RD

Update: En hoe waanzinnig deze godsdienst is, blijkt uit het feit dat er nu een Bijbel genoemd is naar de paus.


Tags: Christendom
Gerelateerde onderwerpen: Christendom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech