‹ Afwijkende letters in de Hebreeuwse BijbelChristenvervolging: China ›
Kosher eten
Gepubliceerd op 23-07-2007

Raadsleden van D66 en PvdA in Utrecht roepen de gemeente op meer aandacht te schenken aan halal en kosher eten op het gemeentehuis.

De partijen vragen het college ervoor te zorgen dat er vanaf september maaltijden te krijgen zijn die conform verschillende culturele en religieuze voedselvoorschriften zijn bereid.

„Het viel ons op dat bij alle bijeenkomsten in het stadhuis de broodjes of hapjes vlees eigenlijk uitsluitend bestaan uit varkensvlees. Broodjes met varkensvlees liggen bijvoorbeeld zomaar naast broodjes kaas. Daardoor kunnen joden of moslims hiervan niet eten. Dit kán anders en móét anders”, aldus D66-raadslid Oskam.

De vraag is of deze klacht iets uitmaakt, want welk cateringbedrijf kan voor kosher eten zorgen. Het is nl. niet alleen voldoende dat de broodjes kaas en vlees gescheiden worden geserveerd, maar dat ze ook gescheiden worden bereid. Zo zal men bij de bestelling van een volledige maaltijd bij de MacDonald, op het vliegveld in Tel-Aviv, via twee loketten moeten bestellen. Maar blijkbaar heeft mevrouw Oskam daar niet aan gedacht.

Bron: RD


Tags: Politiek, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Politiek, Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs