‹ Livius NieuwsbriefJefferson Bible ›
Creationisme vs Raad van Europa
Gepubliceerd op 05-10-2007

Reeds eerder heb ik geschreven dat de "Raad van Europa" een sterke anti-godsdienstige lobby is. Ondanks de verschillende protesten heeft de Raad van Europa toch het omstreden rapport over creationisme aangenomen. Creationisme als wetenschap kan een gevaar zijn voor de mensenrechten, aldus de mensenrechtenorganisatie. Tijdens de behandeling van het rapport gisteren is nog een poging ondernomen om de meest scherpe passage over de bedreiging van de mensenrechten te schrappen, maar dit haalde geen meerderheid.

Dat dit een grove schending is van de mensenrechten blijkt uit de reacties zoals die van de Zweedse sociaal-democraat Johansson, "Dit gaat om mensenrechten. Elk mens heeft het recht te horen wat de wetenschap heeft bereikt. Ouders hebben niet het recht dat tegen te houden." Ook de passage dat de creationistische beweging 'echte politieke macht' heeft en dat sommige creationisten democratie door theocratie willen vervangen, is gehandhaafd. Onder andere de Nederlandse PvdA'er Jurgens plaatste kanttekeningen bij deze woorden. ,,De conclusie dat creationisme niet als wetenschappelijke discipline onderwezen moet worden, deel ik. Maar deze passages gaan aan dat punt voorbij en maken het eigenlijke punt niet sterker. Er moet wel heel veel gebeuren voordat er in Europa een theocratie komt.''

Gelukkig leven we in een autonoom land, waarvan de burgers zich niet aan dit soort buitenlandse fratsen wil onderwerpen, gezien de resultaten van het laatste referendum. Hopelijk ziet de Nederlandse regering nu ook in dat deze eenwording van Europa een gevaar is voor de mensenrechten.

Bron: ND


Tags: Creationisme, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Creationisme, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken