‹ Jefferson BibleSjalom en Israël ›
Christenvervolging: Gaza
Gepubliceerd op 07-10-2007

De 32-jarige Rami Khader Ayyad, directeur van de enige christelijke boekwinkel in Gaza, Teacher's Bookshop, is zondagochtend dood gevonden in een straat in Gaza-stad. Christenen worden sinds de terroristische beweging Hamas aan de macht is zwaar vervolgt.

Bijzonder triest is dat deze zware vervolging van christenen in de Nederlandse pers volledig ontkent wordt. Zo schrijft Nieuws.nl "In Gaza wonen ongeveer 3200 christenen, de meesten van hen zijn Grieks-orthodox. Hun relatie met de moslims in Gaza is over het algemeen goed, ook sinds Hamas de macht in de Gazastrook in juni overnam." Hierbij zwijgen ze dat christelijke vrouwen gedwongen worden zich tot de islam te bekeren en dat de kerken en christelijke scholen zijn vernietigd. Ook zwijgt deze krant dat alle (nog) aanwezige christenen zich hebben moeten onderwerpen aan de sharia.

Nog erger is het dat deze vervolgde christenen worden betiteld als "activisten" (ik daag de krant bij deze uit om één punt van activisme te noemen).

Bronnen:
Nieuws.nl
Jerusalem Post


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel