‹ Sjalom en IsraëlVogels in Israël ›
Studiebijbel-magazine
Gepubliceerd op 08-10-2007

Studiebijbel-magazine is een populair bijbelwetenschappelijk kwartaalblad voor mensen die meer willen weten over de achtergronden van de Bijbel. Een blad dat je inzicht geeft, intrigeert, uitdaagt om verder te denken, geschreven door gerenommeerde auteurs van de Studiebijbel.
Inhoud
Opzet
Verschijning
Abonneren
Een greep uit de te verwachten artikelen
Nu al, of in de toekomst? Gods Koninkrijk
Is het Koninkrijk van God er al, of nog niet? Is het in je hart of ook om je heen? Wat zegt Jezus erover? Komt de term voor in het Oude Testament? Een introductie op een belangrijk bijbels thema.

Vragen rondom de koningin van Seba
Wie was zij? Hoe zit het met de legendes rondom haar persoon? Gaf zij Salomo echt 1600 kg goud? Een onderzoek naar één van de meest intrigerende personen uit het Oude Testament.

Hemel en hemelen
Een verkenning van het Griekse woord ouranos: de verschillende betekenissen. We kennen de hemel als de woonplaats van God. Maar we lezen ook over de hemelen, meervoud. Hoe zit het? Is er meer dan één hemel?

De tien stammen van Israël
In de afgelopen eeuwen zijn er veel speculaties geweest over het lot van de weggevoerde tien stammen. Zijn zij opgegaan in de volken of hebben zij hun eigen identiteit behouden? Zijn zij in Assyrië blijven wonen of verder getrokken naar Europa?

Bijbelstudie methoden
Hoe bestudeer ik een bijbelboek, een hoofdstuk of een bijbelvers? Kan iedereen de Bijbel op zijn eigen manier uitleggen of zijn er regels waaraan een goede uitleg moet voldoen?


Tags: Aan het woord, Studiebijbel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker