‹ Vogels in IsraëlOnline Griekse Grammatica ›
Christenvervolging: China
Gepubliceerd op 09-10-2007

Twee christelijke advocaten in China zijn eind september opgepakt en gemarteld. Heping Li werd 29 september urenlang in elkaar geslagen door een groep onbekende mannen, vermoedelijk medewerkers van de staatsveiligheidsdienst PSB. Zijn collega Zhiszeng Gao en diens familie zijn verdwenen nadat hij in een brief naar de VS had gestaan over schending van de mensenrechten in China.

Heping Li werd op 29 september gedwongen zijn werk te stoppen. Een groep mannen sloeg hem en martelde hem vijf uur lang met elektrische stokken. Li werd vervolgens gedwongen om Beijing te verlaten.

Een week eerder al werd advocaat Zhiszeng Gao met zijn familie opgepakt, nadat hij een open brief over mensenrechtenschendingen in China naar de Verenigde Staten had gestuurd. Het is niet bekend waar hij is. Gao had al sinds december 2006 huisarrest. De Chinese autoriteiten wilden hem uit Beijing weghebben vóór de Olympische Spelen, aldus een publicatie in een Chinese krant.

China wil in aanloop naar de Olympische Spelen zoveel mogelijk rust in de tent en doet er daarom alles aan ‘onzuivere elementen’ uit de samenleving te verwijderen. (Compass Direct)

Bron: Open Doors


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin